Filip, la New York: Mizăm pe sprijinul partenerilor slovaci în implementarea agendei de reforme privind Acordul de Asociere cu UE

Aflat la New York, premierul Pavel Filip a avut o întrevedere cu președintele Republicii Slovace, Andrej Kiska.

În cadrul întâlnirii, oficialii au discutat despre parteneriatul bilateral și oportunitățile de aprofundare a acestuia.

"Apreciem înalt cooperarea Republicii Moldova cu Slovacia şi mizăm în continuare pe sprijinul partenerilor slovaci în implementarea agendei de reforme conform Acordului de Asociere RM-UE. Dorim să promovăm în continuare un dialog politic intens", a declarat Pavel Filip.

Pe parcursul ultimilor cinci ani, prin intermediul Fondului de Asistență pentru Dezvoltare, Slovacia a alocat Republicii Moldova peste 2,5 milioane de Euro, țara noastră fiind inclusă în lista primelor 3 țări care beneficiază de asistență din partea Slovaciei.

Totodată, oficialii au efectuat un schimb de opinii privind ultimele evoluții în reglementarea conflictului transnistrean.

Șeful Cabinetului de miniștri s-a referit la organizarea tot mai frecventă în regiunea transnistreană a aplicațiilor militare cu participarea forțelor armate ruse. Premierul a solicitat sprijinul părții slovace în includerea chestiunii privind retragerea forțelor armate străine de pe teritoriul Republicii Moldova pe agenda sesiunii ONU.

La rândul său, președintele Slovaciei şi-a exprimat disponibilitatea în promovarea dialogului bilateral cu Republica Moldova pe toate dimensiunile. Totodată, Andrej Kiska a remarcat că țara noastră va beneficia și în continuare de suport din partea autorităților slovace pentru implementarea reformelor de modernizare a țării și continuare a vectorului european.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu