Filip, despre speculaţiile privind legea salarizării: Toate diferenţele vor fi plătite salariaţilor. Contabilii să elimine aceste probleme

Embed:

Premierul Pavel Filip a venit cu unele explicaţii privind speculaţiile despre legea salarizării. În acest context, şeful Executivului a ţinut să reitereze, în debutul şedinţei Guvernului, că nicio persoană nu va primi un salariu mai mic decât cel pe care l-a avut în trecut.

"E campanie electorală şi se acutizează mesajele. Din discuţiile avute cu oamenii, dar am văzut şi în instituţiile media unele speculaţii privind noua legea a salarizării, care este una bună şi fără precedent. Sunt mii de oameni care beneficiază de majorări, ridicând salarii duble, triple, care mai puţin, dar majorate. 

Nicio persoană nu va primi un salariu mai mic decât îl primea până acum. Sunt reclamaţii că au fost ridicate salarii mai mici. Vreau să le sugerez tuturor să se adreseze la contabili, la şefiii de întreprinderi, cei care nu au calculat corect salariu mediu pe anul trecut şi nu le-au plătit această compensaţie ca să ajungă la nivelul unui salariu nu mai mic decât în mediu a primit pe anul trecut", a precizat prim-ministrul.

Totodată, premierul Filip a declarat că toate diferenţele vor fi plătite salariaţilor, iar contabilii trebuie să elimine aceste probleme.

"Poate unii fac special aceste speculaţii, dar aceasta a fost abordarea şi noi urmează să facem tot posibilul încă o dată de a acorda suport tuturor direcţiilor financiare, contabililor să calculeze corect. Cei care încă nu au reuşit să facă aceste calcule trebuie sincer să le spună angajaţilor că încă nu au reuşit să le facă şi această diferenţă le va fi plătită angajaţilor. Înţeleg că punerea în aplicare a legii nu este una simplă.

Cel mai mult mă întristează că oamenii nu au răbdare şi nu au încredere să se adreseze atunci când identifică o problemă, dar imediat se apucă să facă politică şi declaraţii. Scopul este nu de a rezolva probleme, ci de a intra în ramura politică şi a ieşi în evidenţă prin declaraţii. Practic, probleme nu există, iar acolo unde există este scăparea contabililor şi ei trebuie să elimine aceste probleme. Unele deficiențe vor fi eliminate de noi", a menţionat Pavel Filip.

De asemenea, în urma reclamațiilor se va interveni cu modificări, precum în cazul angajaților din sistemul educațional –  aceștia își vor primi ca și până acum suplimentul la salariul pentru deţinerea gradului managerial.

"În domeniul educaţiei au fost cele mai impunătoare majorări de salarii şi au apărut unele întrebări privind deţinerea gradului managerial. Vor fi examinate unele deficienţe care nu au putut fi luate în consideraţie. Vom aproba o hotărâre care prevede acordarea suplimentului la salariul cadrelor manageriale pentru deţinerea gradului ", a adăugat şeful Cabinetului de miniştri.

PUBLIKA.MD aminteşte că salariile a aproximativ 200 de mii de bugetari s-au mărit din luna decembrie, la propunerea PDM.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu