Filip, despre licitaţiile privind programul Drumuri bune pentru Moldova: Un lucru foarte important este corectitudinea cheltuirii banilor publici

Premierul Pavel Filip a solicitat corectitudine privind cheltuirea banilor publici, în contextul în care au fost derulate primele licitații pentru reparația și construcția drumurilor, conform programului "Drumuri bune pentru Moldova".

"Au fost deschise primele licitații pentru agenţii economici care participă la programul Drumuri bune pentru Moldova. Ieri patru licitaţii, astăzi trei şi încă una urmează să fie până la sfârşitul zilei pentru raioanele Briceni, Basarabeasca, Donduşeni, Drochia, dar şi pentru Străşeni, Edineţ, Glodeni şi urmează Râşcani", a precizat prim-ministrul în debutul şedinţei Guvernului.

Totodată, Pavel Filip a solicitat ca să fie efectuate licitaţiile în termenul stabilit:

"Rugămintea mea către ministrul Gaburici este să efectuăm acest lucru în termen. Am promis 1.200 de km în 1.200 de localităţi. Timpul este preţios, acum deja ne permite să facem lucrări, de aceea conform obiectivului nostru până pe 26 aprilie trebuie să finisăm cu licitaţiile, iar după deschiderea ofertelor, în termen de trei săptămâni să fie semnate şi contractele. Un lucru foarte important este corectitudinea cheltuirii banilor publici. Nu vreau să existe elemente care ar putea pune la îndoială corectitudinea procesului de licitaţie, corectitudinea implementării acestui proiect, care este important şi în favoarea cetăţenilor".  

PUBLIKA.MD aminteşte că programul "Drumuri bune pentru Moldova" prevede reabilitarea a circa 1.200 km de drumuri, care vor acoperi aproape 1.200 de localități.

Suma totală a investițiilor va fi circa 1,6 miliarde de lei. Banii vor fi alocați din Fondul Rutier – 500 de milioane de lei, și din Bugetul de Stat – 1.100 de milioane de lei. Lucrările de reparație a drumurilor vor începe la mijlocul lunii mai.

Proiectul "Drumuri bune pentru Moldova" a fost anunțat de către liderul PDMVlad Plahotniuc. Este vorba despre cel mai ambițios proiect de infrastructură de la Independență încoace, care prevede reabilitarea, la etapa inițială a câte un drum în fiecare sat. Ulterior, programul va fi extins la nivel de centre raionale.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu