Filip, despre "dosarul" deschis pe numele lui Vlad Plahotniuc: Lucrurile se intensifică atunci când Moldova are o poziţie ce ţine de demnitate şi verticalitate

Embed:

Vlad Plahotniuc este învinuit exact atunci când se află într-o vizită de lucru în SUA. Aceste lucruri se intensifică atunci când Republica Moldova are o poziţie ce ţine de demnitate şi verticalitate. Declaraţia a fost făcută de premierul Pavel Filip, în contextul în care, ieri, un site de la Moscova anunţa că Vlad Plahotniuc ar fi cercetat penal în Rusia pentru ură rasială, politică, ideologică şi etnică.

"După cum aţi văzut Vlad Plahotniuc este învinuit şi de ură rasială şi politică, exact când are o vizită în Statele Unite. Nu sunt eu în măsură să comentez aceste decizii. Luaţi în calcul că aceste lucruri se intensifică atunci când Moldova are o poziţie care ţine de demnitate şi verticalitate. Şi luaţi în calcul străduinţa de a introduce pe orindea de zi agenda ONU şi retragerea forţelor armate ruse. Va rog să luaţi în calcul că până acum nu am obţinut niciun răspuns privind spalarea celor 20 de miliaoane de dolari din Federaţia Rusă", a precizat Pavel Filip.

PUBLIKA.MD aminteşte că purtătorul de cuvânt al Partidului Democrat, Vitalie Gămurari, a declarat că nu cunoaşte nimic despre intentarea unui dosar pe numele lui Vlad Plahotniuc şi consideră că este vorba despre un şantaj politic. 

Conducerea PDM consideră că motivul intentării dosarelor fabricate în Rusia este acoperirea unor persoane care au desfășurat și desfășoară activități în interesul serviciilor speciale ruse pe teritoriul țării noastre.

Potrivit democraților, în ultimul an au fost deschise zeci de dosare penale și de urmărire împotriva oficialilor moldoveni.

Mai mult ca atât, Interpolul le-a calificat drept acțiuni de hărțuire și persecuție politică la adresa guvernării. Acest eșec de credibilitate înregistrat de autoritățile ruse a dus la o radicalizare și mai mare a acțiunilor de hărțuire politică.

PDM a solicitat Ministerului de Externe să întreprindă măsurile necesare pentru a condamna acțiunile de hărțuire politică din partea Moscovei.

Amintim că în la începutul lunii martie, președintele Parlamentului și prim-ministrul au înaintat Rusiei o notă de protest în legătură cu acțiunile abuzive din partea unuia dintre serviciile speciale rusești la adresa oficialilor moldoveni.

Până acum, Moscova nu a venit nici cu un răspuns la acest demers.

Democrații au menționat că vor informa instituțiile internaționale privind noile abuzuri comise de Federația Rusă.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu