Filip: Dacă vorbim de lupta anticorupţie, în această perioadă s-a reuşit atât cât nu s-a reuşit mulţi ani în Moldova

Prim-vicepreşedintele PDM Pavel Filip este de părere că la capitolul anticorupţie, în această perioadă s-a reuşit atât cât nu s-a reuşit mulţi ani în Republica Moldova. Declaraţia a fost făcută după şedinţa Consiliului Politic Național al PDM.

"În cadrul Consiliului am avut posibilitatea să discutăm despre activitatea Guvernului pentru că este parte componentă a puterii în Moldova. Am vorbit şi despre toate celelalte reforme, la fel de importante, cum sunt cele din domeniul justiţiei, este şi lupta anticorupţie. De aceea concluzia mea este una: cu cât înaintăm mai mult pe aceste reforme şi cu cât suntem mai aproape de rezultate, desigur că răsună şi mai multe critici în societate. Însă, dacă ar fi să vorbim despre lupta anticorupţie, în această perioadă s-a reuşit atât cât nu s-a reuşit mulţi ani în Republica Moldova. Rugămintea mea a fost şi este să se comunice mai mult despre rolul acestor reforme şi rezultatele pe care le aşteptăm. S-au realizat mult mai multe lucruri decât se vorbeşte", a precizat Pavel Filip.

PUBLIKA.MD menţionează că, astăzi, Partidul Democrat a aprobat Codul de Etică şi Integritate pentru membrii formaţiunii. Este o premieră pentru partidele politice din ţară. Decizia în acest sens a fost luată la şedinţa Consiliului Politic Național al PDM. Potrivit conducerii formaţiunii, astfel PDM îşi asumă reformarea clasei politice din Moldova. De asemenea, la şedinţă au fost aleşi noi vicepreședinți ai formaţiunii. 

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu