Filip: Cei care vor fi prinși de acum înainte în stare de ebrietate avansată vor fi obligați să muncească până la 240 de ore în folosul comunității

Embed:

Cei care vor fi prinși de acum înainte în stare de ebrietate avansată vor fi obligați să muncească până la 240 de ore în folosul comunității. Este una dintre propunerile din pachetul anti-alcool înaintat de Consiliul Național pentru Securitatea Circulației Rutiere.

Premierul Pavel Filip a convocat în ședință Consiliul Național pentru Securitatea Circulației Rutiere, în noua componență. În cadrul ședinței, oficialul a prezentat pachetul anti-alcool la volan.

"Cu părere de rău acest Consiliu nu s-a mai întrunit într-o ședință din anul 2013. S-au acumulat multe probleme, multe dintre care le vedem și împreună cu dumneavoastră atunci când circulăm pe drumurile din Moldova. De aceea astăzi am discutat mai multe fenomene, a fost scos în evidență unul, care ține de șoferii care urcă în stare de ebrietate la volan.
A devenit un fenomen periculos deja. Statistica ne-a demonstrat că accidentele cele mai grave sunt comise anume de șoferii care sunt în stare de ebrietate. 
Vă amintesc probabil și de cel mai recent caz, al consilierului din Corjăuți care a ucis beat la volan un copil de 7 ani și până la urmă a scăpat de închisoare. În ultimii ani am văzut cazuri care au avut loc tot din această cauză. La sfârșitul anului trecut un șofer din Călărași a fost prins beat pentru a 3-a oară, iar în august o tânără familie din Ștefan Vodă și-a pierdut unicul copil de doar 4 luni, care a fost strivit sub privirile mamei, un caz care ne-a atins pe toți. Această mașină era condusă de un tânăr de 19 ani, care era beat la volan.
Aceste cazuri nu sunt singurele. Doar în anul trecut și în 2016, peste 2.700 de cazuri au fost unde vinovații au scăpat de răspundere penală. O altă statistică ne arată că din 5.000 de accidente produse în ultimii doi ani, mai mult decât 600 de cazuri au fost comise de șoferii în stare de ebrietate.
Peste 50 au murit, iar restul au fost traumați. Noi nu putem privi neputincioşi la acest fenomen.
Am considerat că este necesară o intervenție. Acum câteva săptămâni am creat un grup de lucru care a analizat pe larg acest fenomen și deja a venit cu propuneri. Aceste propuneri au fost examinate în cadrul ședinței Consiliului de astăzi: 
1- Ridicarea imediată a permisiului de conducere din momentul comiterii contravenției sau infracțiunii, un lucru care nu se întâmpla până acum. 
2 - Înlăturarea de la conducerea vehiculului a persoanei ce se află în stare de ebrietate cu reținere și ducerea vehiculului la parcarea specială, contra plată. După ce a fost ridicat permisul, intervine întreprinderea de pază al MAI sau altă întreprindere, care va fi selectată printr-un concurs transparent. Ridică mașina și o transportă la parcarea specială. Procedura va costa 250 de lei + 50 lei pentru oră de parcare. Ceea ce ar însemna aproximativ 600 de lei pe zi. 
3 - Aplicarea pe larg a muncii neremunerate în folosul comunității. Țin să menționez că vom exclude amenda pentru condusul în stare de ebrietate avansată, și asta pentru că aceasta nu s-a dovedit a fi eficientă. Cei care vor fi prinși de acum înainte în stare de ebrietate avansată vor fi obligați să muncească până la 240 de ore în folosul comunității. Asta înseamnă muncă prin cimitire, la morgă și altele. Sper că acest tip de sancțiune îi va speria pe petrecăreți. 
4 - Înlăturarea lacunelor din Codul Penal care le permiteau șoferilor care au condus în stare de ebrietate să revină a scurt timp în trafic. O carență în legislație pe care am descoperit-o cât am lucrat la elaborarea acestui proiect. Eram martorii unui paradox. Potrivit Codului Penal, cei care sunt prinși în stare de ebrietate avansată pot fi eliberați de răspundere penală dacă sunt la prima abatere sau dacă au la întreținere un minor. 
5- Înăsprirea condițiilor de revenire în trafic pentru șoferii care au comis infracțiuni în stare de ebrietate, prin anularea dreptului de a conduce, cu posibilitatea redobândirii acestui drept în condiții generale peste de 4 ani de zile. Pentru a reveni în trafic, el va fi nevoit să susțină examenele peste 4 ani de zile. Și este logic acest lucru, pentru că atunci când nu conduci un automobil timp de 4 ani de zile, mai uiți și este necesar să susții acest examen.
6 - Instituirea programului probațional obligatoriu antialcool și antidrog", a spus premierul Pavel Filip.

PUBLIKA.MD amintește că anterior, președintele PDMVlad Plahotniuc a menționat într-o ședință săptămânală a partidului că Consiliul Național pentru Securitatea circulației rutiere va fi reorganizat într-un Centru de coordonare în domeniul siguranței rutiere. 

Astfel, proiectul a fost discutat la nivelul Guvernului şi îşi propune iniţierea unui plan de acțiuni pentru reducerea numărului de accidente și creșterea siguranței cetățenilor pe drumurilor publice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu