Filip: Banii din asistenţa macrofinanciară erau destinaţi pentru alimentaţia copiilor din şcoli şi grădiniţe şi pentru salariile celor din educaţie

Banii pe care Republica Moldova urma să-i primească din Programul de asistenţa macrofinanciară din partea Uniunii Europene erau destinaţi domeniului educaţiei. Mai exact, aceştia erau orientaţi pentru alimentaţia copiilor din grădiniţe şi şcoli, dar şi pentru majorarea salariilor angajaţilor din educaţie. Despre acest lucru a anunţat premierul Pavel Filip în cadrul unui briefing de presă.

"Banii din asistenţa macrofinanciară erau orientaţi pentru majorarea sumelor pentru alimentaţia copiilor din grădiniţe, pentru sumelor cu care hrănim copii din şcoli şi pentru majorarea salariilor celor care muncesc în educaţie", a declarat prim-ministrul Pavel Filip. 

Totuşi, şeful Executivului dă asigurări că aceste proiecte vor fi duse la bun sfârşit şi asta datorită reformelor economice care au adus şi adus mai mulţi bani în bugetul de stat. 

"Vreau să îi dezamăgesc pe cei care au pus multă străduinţă că noi vom acumula la bugetul statului mai mulţi bani decât era prognozat şi vom duce până la capăt toate proiectele pornite, inclusiv salariile din educaţie şi hrană pentru copii în grădiniţe şi şcoli", a declarat premierul. 

CITEŞTE ŞI: Pavel Filip: Sunt dezamăgit că Moldova este judecată în această rezoluție doar prin prisma unor evaluări strict politice și subiective

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu