Filat vrea să-l imite pe Voronin, susţine jurnalistul Sergiu Praporşic

Embed:

Ascensiunea PLDM şi a premierului, Vlad Filat, în sondaje se datorează funcţiei pe care cel din urmă o deţine şi pe care o foloseşte cu multă abilitate. Totodată, în cazul în care vor tergiversa soluţionarea crizei politice, politicienii din arcul guvernamental ar putea pierde foarte repede tot creditul de încredere de care se bucură. Acestea sunt opiniile analiştilor şi jurnaliştilor, invitaţi în programele Publika TV, azi, 5 aprilie, să comenteze rezultatele sondajului realizat de IMAS Moldova.

"Este explicabil pe de o parte, pentru că Vladimir Filat este perceput ca prima persoană în arcul guvernamental. Echipa lui Filat are un PR foarte bine pus la punct. Acesta vrea să-l imite pe Vladimir Voronin, vrea să ajungă un fel de tătuc în Republica Moldova", a declarat jurnalistul Sergiu Praporşic.

Experţii sunt convinşi însă că, dacă Alianţa de guvernământ nu va renunţa la jocurile politice şi nu va găsi o soluţie pentru alegerea preşedintelui, încrederea din sondaje s-ar putea dovedi iluzorie.

"E stranie această creştere a ratingului în situaţia când au fost luate nişte decizii nu tocmai populare. Probabil că repercusiunile acestor decizii încă nu se fac simţite în masele largi, vom vedea peste două-trei luni ce se va intâmpla şi atunci probabil sondajele vor arăta un pic altfel", menţionează expertul ADEPT Corneliu Gurin.

Şi expertul în drept constituţional Vitali Catană este de aceeaşi părerea. "Dacă politicienii, parlamentarii se joacă în continuare în halul ăsta, ceea ce apare în sondaje s-ar putea la un moment dat să dispară, pentru că această joacă poate să ducă la acea lehamite generală", consideră acesta.

Amintim că potrivit ultimului sondaj, realizat de IMAS Moldova şi făcut public astăzi, 5 aprilie, liderul PLDM, Vlad Filat, este cel mai îndrăgit om politic, urmat de preşedintele Parlamentului, Marian Lupu, Dorin Chirtoacă şi Vladimir Voronin. Premierul a acumulat 64% din încrederea populaţiei.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu