Filat vrea să elimine "dezmăţul din şcolile auto"

Mai mare haos ca în şcolile auto nu este nicăieri. Nimeni nu a adus argumente care să justifice în ce bază legală activează aceste şcoli care instruiesc viitorii şoferi. Declaraţiile aparţin premierului Vlad Filat şi au fost făcute astăzi la şedinţa Guvernului.

Şeful Executivului a cerut să fie întocmit cât mai repede un regulament de activitate pentru aceste instituţii.

"Să nu mai avem acest dezmăţ al candidaţilor. Nici măcar nu e vorba de business. Cei care oferă permise, poartă responsabilitatea celor care conduc", a adăugat Vlad Filat.

Potrivit materialelor difuzate de Publika TV, până în 2010, licenţa pentru şcolile auto era eliberată de către Camera de licenţiere. Acum, de aceste instituţii sunt responsabili cei de la Ministerul Tehnologiei Informaţiei, Ministerul Educaţiei, Ministerul Transporturilor şi Poliţia Rutieră. Şi nu există o autoritate care ar putea să sisteze activitatea şcolilor auto.

Chiar dacă ar fi stabilită în cele din urmă o instituţie responsabilă de verificarea şcolilor auto, aceasta nu ar dispune de niciun document legislativ în baza căruia ar putea efectua controale. Asta pentru că de aproape trei ani, şcolile auto activează fără a avea un regulament.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu