Filat: Sunt onorat să fiu candidat la funcţia de premier. Regret că nu avem majoritate parlamentară

Embed:

Vlad Filat i-a mulţumit preşedintelui ţării, Nicolae Timofti, pentru faptul că l-a desemnat drept candidat la funcţia de premier şi a menţionat că va încerca să găsească în Parlament susţinerea necesară.

"Îmi exprim recunoştinţa domnului preşedinte, pentru încredera acordată în formarea noului Guvern. Sunt onorat de această nominalizare, dar înţeleg fioarte bine că acest exerciţiu implică şi responsabilitate. În cei trei ani cât am fost în fruntea Guvernului, ne-am condus de regula transparenţei, de dinamica reformelor şi de angajamentele noastre faţă de fiecare cetăţean în parte. Alianţa a avut angajament, am fost uniţi în angajamentele noastre pentru integrarea europeană. Rămân ferm angajat să îndeplinesc această promisiune", a declarat Vlad Filat.

Acesta a anunţat că în zilele ce urmează va discuta cu toate fracţiunile parlamentare, dar şi cu deputaţii neafiliaţi, pentru a găsi voturile necesare: "În următoarele zile voi comunica cu toate partidele, cu deputaţii, pentru a găsi suportul necesar. Regret că, până în prezent, partidele din fosta AIE nu au găsit posibilitatea de a forma o  majoritate parlamentară. Voi comunica cu toate partidele care împărtăşesc acelaşi scop, de a crea o republică europeană. Voi purta consultări cu societatea civilă, cu partenerii de dezvoltare ai R. Moldova, pentru a veni în Parlament cu o echipă şi un program de guvernare ce va întruni cele mai multe voturi posibile".

Publika.md aminteşte că, astăzi, preşedintele Nicolae Timofti l-a desemnat pe Vlad Filat drept candidat la funcţia de premier.

Tot astăzi, preşedintele PD, Marian Lupu, a declarat că nu-l va vota pe Filat doar de dragul numelui şi nici un guvern cu oameni compromişi. Totodată, liderul PL, Mihai Ghimpu, a reiterat că nu va susţine candidatura lui Filat la funcţia de premier.

Pe 13 februarie, Vlad Filat a anunţat că denunţă acordul Alianţei pentru Integrare Europeană, fapt ce a provocat criza politică, urmare a căreia a căzut Guvernul, fiind acuzat de acte de corupţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu