"Filat se pregăteşte să îşi apere fotoliul scoţând veteranii şi profesorii la proteste"

Embed:

Prim-ministrul Vlad Filat se pregăteşte să-şi apere mâine fotoliul pe care îl deţine, cu ajutorul protestatarilor. Mai mulţi bloggeri scriu că Ministerul Afacerilor Interne a bronat locaţia din preajma Palatului Republicii pentru acţiunea "Să apărăm Moldova!". De asemenea, internauţii susţin că la proteste vor ieşi şi profesori din mai multe raioane ale ţării. Şi unii invitaţi ai emisiunii Fabrika au declarat că se aşteaptă ca mâine să aibă loc "manifestări mai puţin conştiente" în Capitală.

"Deja trei profesori din teritoriu (raioane diferite) mi-au confirmat că astăzi mai multe colective de pedagogi au fost somate de către reprezentanţi ai Ministerului Educaţiei să fie mâine prezente la locul de muncă, pentru că urmează să se deplaseze la Chişinău, pentru a participa la o manifestaţie în susţinerea Guvernului Filat. Mai mult ca atât, pedagogii primesc asigurări că siguranţa le va fi garantată de către angajaţii MAI, care vor participa şi ei la aşa-zisa "manifestaţie spontană", scrie bloggerul Veaceslav Balacci.

Informaţiile sunt confirmate şi de Primăria Chişinău, pe site-ul căreia figurează o autorizaţie de miting, în susţinerea Alianţei. Autorul solicitării, Uniunea Naţională a Veteranilor Războiului pentru Independenţă, anunţă că va desfăşura în faţa Palatului Republicii ample acţiuni de susţinere a AIE2, între orele 07.00 şi 19.00. Potrivit reprezentanţilor Uniunii, la eveniment vor participa circa 1.500 de persoane.

"Se pare că acestea, alături de veteranii MAI, forţat vor apăra Republica. Accidental, probabil, MAI şi Ministerul Educaţiei sunt ministere verzi, ale lui Filat. Deci, poliţiştii şi profesorii vor apăra republica lui Filat. Aceasta este varianta de rezervă! Luarea deputaţilor în calitate de ostatici şi crearea unui scut viu din profesori? E o idee idioată, la fel ca şi situaţia în care s-a pomenit Filat şi la fel ca şi încercările disperate ale acestuia, pentru a se ţine cu dinţii de fotoliu. Cert e că va rămâne şi fără dinţi şi fără fotoliu", scrie bloggerul Mistrati.

"Sunt nişte manifestări mai puţin conştiente, deoarece nu înţeleg că AIE nu aduce bine cetăţenilor, cu nişte praf în ochi, cu nişte granturi europene. Doar degradează ţara, nu sunt create locuri de muncă. De aceea, manifestanţii trebuie să se gândească foarte bine dacă vor să menţină AIE în aşa hal, ţara nu progresează. Ei sunt împotriva moţiunii, vor să menţină această Alianţă şchioapă, care se târâie cu greu, cu gândul la Vilnius", a spus avocatul Pavel Midrigan.

Şi expertul Viorel Cibotaru susţine că protestele de mâine ar putea avea loc cu anumite ameninţări: "La sigur va fi un protest paşnic, dar cu anumite ameninţări, cum a fost şi în cazul preşedintelui Timofti, când au fost aduşi manifestanţi care nici nu ştiau cum îl cheamă pe preşedinte, dar strigau. Republica Moldova e un stat capturat de structuri paramafiotice. A ieşit la iveală cine de partea cui e, a fost o surpriză sprijinul mitropolitului faţă de Filat".

Publika.md precizează că marţi, 5 martie Parlmentul urmează să examineze proiectul moţiunii de cenzură, propus de comunişti.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu