Filat regretă că tinerii din Moldova au fost afectaţi de criză

Premierul Vlad Filat a adresat un mesaj de felicitare tinerilor din Republica Moldova, cu ocazia Zilei Internaţionale a Tineretului. Prim-ministrul a menţionat că tânăra generaţie are un potenţial extraordinar şi joacă un rol deosebit de important în dezvoltarea statelor din întreaga lume.

"Spre regret, criza economică a afectat în primul rînd tinerii. Guvernul Republicii Moldova depune eforturi pentru a crea condiţiile necesare pentru a motiva tinerii să lanseze afaceri, iar agenţii economici să deschidă noi locuri de muncă pentru tineri. În ultimul an, a crescut numărul burselor pentru studenţii de la facultăţile IT, iar agenţii economici din domeniul tehnologiilor informaţionale au beneficiat de prelungirea facilităţilor fiscale", se menţionează în mesajul de felicitare al premierului.

Vlad Filat mai menţionează că va susţine în continuare participarea tinerilor în procesul de luare a deciziilor.

"Mii de tineri beneficiază de susţinerea Guvernului pentru a obţine o educaţie de calitate şi de noi locuri de muncă bine plătite. Lucrul cu tinerii este una dintre priorităţile mele. Eu cred în capacităţile şi potenţialul tinerilor din R. Moldova de a schimba în bine ţara noastră", a precizat prim-ministrul.

Publika.md menţionează că 12 august este declarată Ziua Internaţională a Tineretului de către Adunarea Generală a ONU.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu