Filat pune condiţii pentru crearea AIE3: Discuţiile trebuie purtate de negociatori, liderii sunt înfierbântaţi

Embed:

Partidul Liberal Democrat rămâne deschis pentru negocieri cu foştii colegi din coaliţia de guvernare. Declaraţia a fost făcută de preşedintele PLDM, Vlad Filat, care a mai adăugat că discuţiile trebuie să fie purtate între negociatorii delegaţi din partea celor trei formaţiuni, şi nu între liderii de partide.

Potrivit lui Filat, dialogul cu foştii parteneri de Alianţă este posibil, însă cu o condiţie. "PLDM va da dovadă în continuare de deschiderea necesară. Vom încerca să facem tot posibilul, dar, totodată, cei care au trimis Guvernul în demisie urmează să-şi asume responsabilitatea privind eventualitatea unor alegeri anticipate. Ne putem înţelege asupra constituirii AIE 3 şi pentru a continua ce am convenit în 2010. Acest lucru e posibil în anumite condiţii, una dintre care este primordială: discuţiile şi negocierile pentru crearea AIE 3 în lipsa oricărei condiţionalităţi, deoarece atunci când inviţi pe cineva la dialog nu îi poţi pune condiţii", a precizat acesta.

În acelaşi timp, liderul PLDM susţine că nu are de gând să participe la negocieri: "PLDM are delegaţi negociatori şi sunt pe poziţia că aceste discuţii trebuie să fie între negociatori şi nu între liderii partidelor, mai cu seamă că unii sunt foarte înfierbântaţi acum".

Publika.md aminteşte că după demiterea Guvernului, în şedinţa de azi a Parlamentului, liderul PD, Marian Lupu, a invitat conducerea PLDM şi PL la dialog, la ora 19.00. Vlad Filat a refuzat, însă, să participe la dialog cu Marian Lupu şi Mihai Ghimpu.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu