Filat propune o nouă anexă la Acordul AIE: PD trebuie să dea garanţii că nu va face o coaliţie cu PCRM

Embed:

Preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova, Vlad Filat, susţine că Marian Lupu, candidatul Alianţei pentru Integrare Europeană la funcţia de şef al statului trebuie să semneze o anexă la Acordul de constituire a AIE. Potrivit acestuia, documentul va conţine trei prevederi şi va servi drept garanţie pentru cetăţenii Republicii Moldova că PD nu va readuce comuniştii la guvernare:

1. Candidatul susţinut de membrii AIE se angajează pe perioada mandatului său, care trebuie să coencidă cu mandatul AIE, ca partidul din care face parte să nu facă coaliţie cu Partidul Comuniştilor;
2. Partide din AIE se angajează să susţină activitatea Guvernul şi să se abţină de la atacuri la adresa Guvernului;
3. Depolitizarea instituţiilor de forţă.

"Un astfel de angajament este necesar pentru a fi semnat dacă nu există deja o înţelegere cu comuniştii", a punctat Filat.

Totodată, liderul PLDM a spus că este inacceptabil faptul că Partidul Democrat aşteaptă acum de la preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, nota de plată pentru voturile întru susţinerea sa la funcţia preşedinte.

De asemenea, Filat s-a aratat nemulţumit că liberalii şi democraţii au făcut o alianţă anti-PLDM. "Avem opoziţia PCRM şi o mică opoziţie PD şi PL. Să-ţi sabotezi propriul Guvern este o dovadă de lipsă de responsabilitate", a explicat preşedintele liberal-democraţilor.

Declaraţiile au fost făcute în încheierea celui de-al cincilea Congres al Partidului Liberal Democrat din Moldova.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu