Filat, optimist în privinţa votării noului Guvern: Am toate motivele să cred ca vom ieşi curând din criza politică

În curând am putea avea un nou Cabinet de miniştri, care va avea susţinerea Parlamentului, iar ţara va ieşi din criza politică. Premierul în exerciţiu, Vlad Filat, se arată optimist în privinţa votării noului Guvern şi susţine că, în prezent, au loc discuţii referitoare la componenţa noului Executiv. Declaraţiile au fost făcute în cadrul unui interviu pentru Moldpres. 

"Pe mine optimismul nu mă părăsește niciodată, dar nici nu mă face să-mi pierd realismul. Eu nu vreau să fac vreo legătură între anumite voturi conjuncturale, în sensul bun al cuvântului, și votarea noului Guvern. Sunt lucruri mult prea diferite ca să le amestecăm. Motivele mele de optimism vin mai degrabă din discuțiile pe care le-am avut cu colegii din celelalte partide, dar și cu deputații neafiliați. Ceea ce m-a impresionat plăcut în aceste discuții a fost că nici unul dintre cei cu care am discutat nu a venit cu condiționalități, ci fiecare și-a prezentat viziunea sa privind felul în care trebuie să activeze noul Guvern și am desprins chiar mai multe idei interesante din aceste consultări, pe care le voi folosi în formarea noului Cabinet", a declarat Vlad Filat.

În acelaşi timp, liderul PLDM afirmă că este conştient de faptul că deputaţii comunişti nu-şi vor da votul pentru noul Guvern. "Avem însă suficienți deputați care își doresc evitarea alegerilor anticipate și menținerea Republicii Moldova pe calea europeană", explică Vlad Filat.

"Mizăm şi pe votul lui Mihai Ghimpu, până la urmă, chiar dacă a spus că nu va vota. Până în ziua votului eu sper ca Mihai Ghimpu să înțeleagă că nu pe Vlad Filat îl votează, ci un Guvern care va ancora Republica Moldova într-un proces de modernizare europeană, inclusiv prin lupta cu corupția și mai multă grijă față de cetățeni. Nimeni nu mi-a spus dacă va vota sau nu, nici nu acesta a fost sensul consultărilor. Consultările trebuie să pună la bază abordarea, viziunile unei coaliții de guvernare. Acum nu suntem în faza votului, ci în faza constituirii echipei guvernamentale și elaborării programului de guvernare. Unii au impresia că eu în aceste zile alerg de la un deputat la altul, să văd dacă mă votează. Este o mare greșeală. În aceste zile, împreună cu cei care doresc să participe la formarea noului Guvern lucrăm intens, ca să putem veni în Parlament cu cea mai bună echipă guvernamentală și cu un program de activitate", a explicat premierul în exerciţiu.

Publika.md menţionează că Vlad Filat este premierul desemnat de preşedintele ţării, Nicolae Timofti, la funcţia de premier. Potrivit legii, premierul desemnat trebuie să prezinte Parlamentului programul şi componenţa nominală a noului Guvern, până pe 25 aprilie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu