Filat o atacă dur pe Maia Sandu. Şor sare în apărare: Filat vrea să distrugă PAS

Fostul șef de partid al Maiei Sandu, Vlad Filat, consideră că în 2016 Andrei Năstase avea mai multe șanse de a deveni președinte decât liderul PAS. Declarația a fost făcută, ieri, în cadrul unei emisiuni, la Jurnal TV.

„Eu o să spun ceva, care e bazat pe matematică: dacă în 2016 candidat la prezidențiale era Năstase, domnul Năstase era președinte. Asta este interesant pentru viitor, să nu se repete anumite situații”, a declarat Vlad Filat.

În altă ordine de idei, Vlad Filat s-a arătat deranjat de întrebarea Maiei Sandu, care i-a fost adresată într-o emisiune televizată: "Unde sunt banii din frauda bancară?”.

„Mă amuză un pic metalul pe care încearcă doamna Sandu să îl pună în voce, trebuie mai bine să pună credibilitate și capacitate de a coaliza toți oamenii care au același scop”, a declarat Filat. 

Declaraţiile lui Filat la adresa Maiei Sandu nu au trecut neobservate de principalul învinuit în dosarul "miliardului furat", Ilan Şor, care a sărit în apărarea liderului PAS.

Într-o postare pa Facebook, liderul Partidului Politic ȘOR declară că Filat a fost eliberat din puşcărie cu un singur scop: să slăbească partidul PAS şi să rupă voturi în favoarea lui Igor Dodon.

"El urmează să comită noi „fapte eroice” – să lovească în eșichierul de dreapta pentru a slăbi pozițiile Maiei Sandu. Acesta-i Filat. El face ceea ce este în stare să facă mai bine – să demoleze. La timpul său, el a distrus încrederea alegătorilor săi, a nimicit sistemul bancar, a distrus sorți și familii. Nu întâmplător, subalternii săi îl numeau „Armagedon”.

Acum înțelegem cu toții că Filat a fost scos din pușcărie pentru a distruge partidul Maiei Sandu. E treaba lor ce fac pe dreapta, dar, în acest fel, ei joacă la struna lui Dodon", a scris Ilan Şor.

Anterior însă Ilan Șor a atacat-o dur pe Maia Sandu, reproşându-i faptul că nu s-a ferit să ia bani de la el, care ar fi fost furaţi. Acesta i-a dedicat mai multe postări pe Facebook, dar și conferințe de presă în care a povestit cum i-a finanțat partidul.

„Nu o să îți reamintesc din nou că nu tare demult ți-am finanțat partidul. Că ai trăit destul de bine pe banii mei, care, după cum ai tot strigat și continui să strigi și astăzi, chipurile au fost furați. Înțeleg că nu ești obișnuită să lucrezi și să câștigi banii cu forțele proprii. Îți este caracteristic să cheltuiești bani străini, fără pic de rușine sau recunoștință”, spunea Ilan Șor. 

loading...

Lasă un comentariu