Filat nu mai candidează la funcţia de premier: PLDM a decis că va desemna un alt candidat

Embed:

PLDM va desemna un alt candidat la funcţia de premier. Anunţul a fost făcut de liderul formaţiunii, Vlad Filat, după şedinţa Consiliului Naţional Politic. Totodată, fostul premier a declarat că PLDM va participa la negocieri, iar discuţiile urmează a fi purtate cu PD, deputaţii neafiliaţi, fracţiunea PL, iar grupul Ghimpu va fi exclus de la masa de dialog.

"Vom participa la negocieri, în vederea creării unei majorităţi parlamentare şi insituirea unui Guvern. În acest proces vom avea discuţii cu PDM, cu colegii din fracţiuea PL, cu colegii neafiliaţi, exceptând grupul Ghimpu. PLDM va desemna un candidat, eu nu voi participa la următorul scrutin", a declarat Vlad Filat.

Publika.md aminteşte că, pe 13 februarie, preşedintele PLDM, Vlad Filat, a denunţat Acordul de constituire a AIE2. Ulterior, pe 5 martie, PD şi PCRM au votat în Parlament moţiunea de cenzură depusă de comunişti, pentru demiterea Guvernului. Motivul menţionat de PCRM a fost corupţia din cadrul Executivului.

Ulterior, în urma consultărilor cu fracţiunile parlamentare, şeful statului l-a desemnat pe Vlad Filat drept candidat la funcţia de premier. Cu câteva zile înainte de fi votată candidatura lui Filat în Parlament, Curtea Constituţională a stabilit că Vlad Filat nu are dreptul să candideze la funcţia de prim-ministru.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu