Filat nu mai are timp: Va cere Parlamentului vot de încredere pentru Guvern. În caz contrar, pleacă

Embed:

Prim -ministrul Vlad Filat va cere Parlamentului să-şi dea repetat votul de încredere Guvernului. În caz contrar, Executivul urmează să plece în demisie. Declaraţia îi aparţine premierului şi a fost făcută în cadrului interviu acordat postului de radio "Europa Liberă", azi, 12 mai.

"Va fi o situaţie, care va constata: există suport politic pentru Guvern sau nu. Un Guvern fără să aibă suport politic în implementarea programului de activitate nu-şi are rostul", a precizat Filat. Premierul a comentat astfel, declaraţia ex-ministrului Justiţiei, Alexandru Tănase, precum că în AIE nu există o voinţă politică pentru a promova reforma în Justiţie.

"Foarte curând vom vedea dacă există sau nu există voinţă politică pentru a reforma Justiţia. Eu în acest sens sunt foarte hotărât", a subliniat premierul.

Acesta a accentuat că este decis să nu piardă timpul. "Prea mult am ezitat. Această ezitare permanentă ne-a dus în situaţia în care suntem. Şi de aceea, va fi foarte directă această abordare: ori/ori", a mai adăugat Filat.

Prim-ministrul s-a arătat totuşi optimist. El speră că Parlamentul este în stare şi că va aproba solicitarea Guvernului de adoptare a legilor pe dimensiunea Justiţiei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu