Filat nu exclude o eventuală demisie a Guvernului AFLĂ detalii

Premierul Vlad Filat nu exclude o eventuală demisie a Guvernului, dacă acesta nu va fi unul eficient. Declaraţia a fost făcută în cadrul consultărilor pe care premierul le-a avut cu formatorii de opinie. Tot astăzi, Vlad Filat s-a întâlnit şi cu sindicaliştii.

Analiştii politici au discutat cu premierul Vlad Filat despre blocajul apărut în interiorul Alianţei pentru Integrare Europeană.

Premierul s-a referit într-un context că dacă nu va avea un guvern eficient, dacă membrii guvernului, care trebuie să fie, de fapt, o instituţie depolitizată, nu va avea un sprijin şi nu va fi eficient, atunci nu a exclus şi demiterea acestui guvern, a spus analistul Viorel Cibotaru.

Analistul politic, Bogdan Țârdea, a declarat că multe acţiuni ale premierului sunt torpilate, sunt sabotate de anumiţi actori din cadrul alianţei. Acesta însă a evitat să spună un nume concret.

Sindicaliştii i-au spus premierului că ar fi bine să se revină la procedura de alegere a şefului statului prin vot direct. În cadrul discuţiilor a fost abordat şi subiectul reformei în Educaţie.

Vlad Filat va mai avea trei zile de consultări cu societatea civilă, iar vineri va prezenta concluziile discuţiilor.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu