Filat nemulţumit că unele instituţii îi "pun beţe-n roate"

Embed:

Realizarea planului de acţiuni privind liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană întârzie. Acest lucru a trezit nemulţumirea premierului Vlad Filat, care a cerut urgentarea procesului. Subiectul a fost discutat în cadrul şedinţei Comisiei Naţionale pentru Integrare Europeană, azi, 28 aprilie.

Peste două săptămâni, Republica Moldova trebuie să prezinte Parlamentului European primul raport de progres pe marginea implementării angajamentelor prevăzute în Planul de Acţiuni.

Fără să dea nume, vicepremierul Iurie Leancă a spus că vinovate se fac unele instituţii ale statului care nu şi-au îndeplinit angajamentele în termenii stabiliţi. "O problemă, desigur, ţine şi de capacitatea noastră de a identifica anumite resurse financiare cât de cât modeste, care ar fi îndreptate către acest pas, fiindcă nici instituţiile nu sunt foarte motivate să co-participe",  a declarat Leancă.

Nemulţumit, premierul a cerut ca, în regim de urgenţă, toate proiectele legislative prevăzute în Planul de Acţiuni să fie incluse pe ordinea de zi a şedinţei Guvernului de săptămâna viitoare. "Toţi cetăţenii Republicii Moldova îşi doresc regim liberalizat de vize. Dacă cineva crede că anumite termene propuse urmează a fi, prin acţiuni de obstrucţionare, schimbate, haideţi să vedem cine sunt ăştia. Dacă e necesar să se lucreze şi noaptea", a punctat Filat.

Până în prezent, a fost realizată doar o singură sarcină din cele 41 prevăzute în Planul de Acţiuni. În proces de elaborare se află 13 proiecte de lege, spre avizare instituţiilor au fost trimise 15, Guvernul urmează să adopte 7, iar alte patru au fost trimse în Parlament.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu