Filat, Leancă şi Juravschi ştiau despre delapidările pe care le făcea Bodişteanu la MTS, declară Ţîcu

Fostul ministru al Tineretului şi Sportului Octavian Ţîcu a declarat că liderii actualei coaliţii de guvernare ştiau despre activitatea dubioasă a lui Octavian Bodişteanu la minister, atunci când l-au propus în funcţia de ministru.

Totodată, Octavian Ţîcu spune că atunci când a preluat şefia ministerului, premierul suspendat de atunci, Vlad Filat, i-a sugerat că Octavian Bodişteanu ar trebui să fie demis, deoarece este implicat în scheme frauduloase.

Ulterior, în momentul în care premierul desemnat Iurie Leancă a venit cu remanieri în Guvern, Ţîcu a menţionat că a propus ca Bodişteanu să fie demis. Iurie Leancă, însă, i-a recomandat să aştepte şi i-a promis că se va documenta pe marginea acestui caz.

"Am fost supărat de faptul că în fruntea ministerului a fost numit un om care nu are legătură cu acest domeniu. Preşedintele PLDM, Vlad Filat, dar și prim-ministrul Iurie Leancă mi-au promis inițial că se vor documenta și vor soluționa problema, dar am fost mințit. Apoi tot ei l-au numit în funcţia de ministru. Bodişteanu a aderat la reformatori şi asta a fost cartea lui politică", a punctat Octavian Țîcu.

Fostul ministru a mai declarat că şi preşedintele Comitetului Naţional Olimpic şi deputatul PLDM, Nicolae Juravschi, a fost informat despre faptele comise de Octavian Bodişteanu, iar acesta urma să prezinte toată informaţia colegilor din partid şi deputaţilor.

"Politicienii nu înţeleg lucruri elementare, că sportul înseamnă vitalitatea statului, coeziune socială, mândrie. Am sperat că această doză de raţionalitate va fi la politicieni şi speram că o să lase ministerul departe de politică şi pe mine, ca să-mi fac treaba, dar nu a fost aşa", a declarat fostul ministru al Tineretului şi Sportului Octavian Ţîcu.

Publika.md menţionează că, astăzi, Octavian Ţîcu a prezentat mai multe documente care ar demonstra că actualul ministru al Tineretului şi Sportului, Octavian Bodişteanu, ar fi spălat sute de mii de lei în perioada în care deţinea funcţia de viceministru al Tineretului şi Sportului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu