Filat le sugerează șefilor de la Biroul Migrație și Azil să-și dea demisia

Embed:

După ce a vizitat Biroul Migrație și Azil, premierul Vlad Filat le-a sugerat șefilor instituției date să-și dea demisia. Potrivit premierului, acest lucru este necesar pentru combaterea birocrației din organizație.

Însoţit de cinci bodygarzi premierul a venit pe jos la Biroul Migraţie şi Azil. Ajuns la faţa locului, Filat s-a arătat interesat în primul rând de etapele pe care trebuie să-le parcurgă un cetăţean străin pentru a obţine permis de şedere în Moldova.

Vădit emoţionat, şeful de la Migraţie i-a explicat premierului întregul proces de eliberare a actelor. Ulterior, în cadrul şedinţei de la Biroul Migraţie, Filat a cerut instituirea unui grup de lucru care să simplifice procedura de eliberare a permiselor de şedere.

"Am venit aici deoarece am avut mai multe semnale din partea investitorilor străini în ceea ce ţine de birocratizarea excesivă a acestui proces care vizează obţinerea dreptului la şedere sau a dreptului de muncă", a punctat Filat.

La începutul acestui an în Moldova locuiau peste 2.500 de imigranţi, majoritatea din Ucraina, Rusia şi România. Asta în timp ce numărul emigranţilor moldoveni, potrivit unor estimări neoficiale, este de aproape un milion.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu