Filat le sugerează lui Răilean şi Ţurcanu să se autosuspende din funcţie

Premierul Vlad Filat sugerează că şeful Registru, Serghei Răilean, şi viceministrul Sănătăţii, Gheorghe Ţurcanu, ar trebui să se autosuspende din funcţie, iar toţi cei care au comis încălcări în cazul omorului din Pădurea Domnească ar trebui să demisioneze. Declaraţiile au fost făcute după audierile de astăzi în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă.

Filat spune că a primit o cerere de autosuspendare doar de la şeful Moldsilva, Ion Lupu, dar nu şi de la alţi responsabili, care ar fi trebuit să procedeze la fel.

Premierul a mai declarat că a fost informat despre incidentul de la vânătoarea din Pădurea Domnească de Serviciul de presă al Guvernului, pe 6 ianuarie.

Publika.md aminteşte că, în urma audierilor, comisia de anchetă a stabilit că viceministrul Sănătăţii Gheorghe Ţurcanu a aflat despre tragicul incident produs la vânătoarea din Pădurea Domnească de la fostul procuror general, Valeriu Zubco. Dintr-o convorbire telefonică postată pe internet rezultă că Gheorghe Ţurcanu i-a dat indicaţii persoanei de serviciu de la Secţia Operativă a ministerului Sănătăţii, în încercarea de a salva viaţa lui Sorin Paciu.

Totodată, numele lui Serghei Răilean, directorul Întreprinderii de Stat "Registru", a figurat în lista participanților la vânătoarea de pe 23 decembrie 2012, din Rezervația "Pădurea Domnească", făcută publică de Procuratura Generală, la insistența Agenției "Moldsilva".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu