Filat îi răspunde lui Băsescu: Uşa către Uniunea Europeană va rămâne deschisă

Embed:

Premierul Vlad Filat este convins că Europa nu îşi va închide uşa în faţa Republicii Moldova. Declaraţia şefului Executivului vine după ce, ieri, preşedintele României, Traian Băsescu, a declarat că Republica Moldova ar putea adera la Uniunea Europeană, însă uşa nu rămâne deschisă la nesfârşit - "nesfârşitul nu este departe".

"Cred că dacă ar fi fost informat corect şi nu tentenţios această declaraţie nu ar fi fost. Atâta timp cât noi vom continua să ne facem datoria aici la Chişinău, să rămânem ataşaţi la valorile Europene, nu doar la nivel declarativ, dar şi la nivel de acţiune, această uşă va fi deschisă", crede Vlad Filat.

Traian Băsescu i-a atenţionat, ieri, pe liderii politici de la Chişinău că Republica Moldova nu este prioritatea Uniunii Europene. Şeful de la Cotroceni a precizat că pentru UE criza economică şi perspectivele de dezvoltare sunt primordiale.

Preşedintele României a mai declarat ieri, că este dezamăgit de faptul că Guvernul de la Chişinău a decis ca în şcoli să fie studiată Istoria în locul Istoriei românilor şi a sugerat că nu va uita această decizie a autorităţilor de la Chişinău.

 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu