Filat îi declară război lui Chirtoacă: PLDM va veni cu propriul candidat la Primăria capitalei

PLDM nu va mai susţine candidatura lui Dorin Chirtoacă la alegerile locale din 2015. Declaraţia aparţine liderului liberal-democrat, Vlad Filat, şi a fost făcută în cadrul unei emisiuni de la N4.

"Noi avem nevoie de un primar care să asigure ordine în oraş, curăţenie şi dezvoltare, dar nu doar polemică politică interminabilă. Pentru alegerile locale din 2015, PLDM va veni cu propriul candidat pentru primăria Capitalei", a punctat Filat. 

Totodată liderul PLDM s-a arătat nemulţumit de activitatea primarului în cel de-al doilea mandat. "Are un comportament atât de străin de administrarea unui oraș. Mergeți în Capitalele nu doar din Vest, dar și din Est, să vedeți transformările care au avut loc. Eu înțeleg grija primarului față de procesul de integrare europeană, dar nu asta e sarcina primordială pentru care a fost votat", a mai punctat Filat.

Potrivit liderului PLDM, Dorin Chirtoacă a ingnorat problemele oraşului şi s-a concentrat prea mult pe lupte politice. Filat a mai spus partidul său are zece primari în cadrul Primăriei Chişinău. "Să întrebați pe acești primari din suburbii, dacă între alegeri, acest primar a mers vreodată la ei să-i întrebe care le sunt problemele", a specificat el.

Şeful liberal-democraţilor este foarte hotărât să cucerească fotoliul capitalei. Acesta a menţionat că a votat de două ori pentru Chirtoacă, doar pentru unitatea alianţei, dar pentru 2015 pregăteşte o echipă profesionistă pentru Consiliului Muncipal.

"Inclusiv eu l-am votat. De două ori am contribuit, în cel mai direct mod împreună cu colegii din partid să devină primar în Capitală. Eu nu am așteptat mulțumiri, cu toate că și asta ar fi fost omenește să o facă. Tovarășul Ghimpu, în genere, este caz aparte. Trebuie să oferim un primar bun care să asigure dezvoltarea Capitalei. Noi vom veni cu un candidat pentru această funcție. Sigur, noi ne vom bate foarte hotărât pentru Capitala țării. Vom fi foarte pregătiți cu candidatura la funcția de primar general, dar și cu o echipă profesionistă pentru Consiliul municipal", a conchis Filat.

Publika.md aminteşte că la ultimul scrutin pentru locale PLDM l-a înaintat pentru funcţia de primar de Chişinău, pe actualul secretar al Guvernului, Victor Bodiu. Liberal-democraţii au retras candidatura acestuia înainte de primul tur, iar liderii AIE2 au declarat într-o conferinţă de presă comună că votează unanim pentru Chirtoacă.

Dorin Chirtoacă deţine funcţia de edil al capitalei din 2007. La alegerile din 2011, acesta a câştigat fotoliul de primar după o campanie agresivă de rivalitate cu Igor Dodon. Celelalte partide din alianţă şi-au retras candidaţii şi au susţinut în unanimitate candidatura lui Dorin Chirtoacă.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu