Filat i-a promis omului de afaceri Anatol Stati să îl ajute în problema pe care o are în Kazahstan

Premierul Vlad Filat va interveni pe lângă autorităţile Kazahstanului pentru a soluţiona problemele din această ţară ale grupului ASCOM.

Premierul Vlad Filat a avut o întrevedere cu omul de afaceri Anatol Stati, cu care a vorbit despre problemele cu care se confruntă concernul ASCOM în Kazahstan. Potrivit reprezentanţilor concernului, ASCOM îşi desfăşoară activitate în Kazahstan din 1999.

În 2008, preşedintele de atunci al Moldovei, Vladimir Voronin, a expediat o scrisoare prin care îl atenţiona pe omologul său kazah, Nursultan Nazarbaev, despre eventualele pericole pe care le-ar reprezintă Anatol Stati şi companiile sale pentru Kazahstan.

Ca urmare, firmele ASCOM-ului au fost verificate, iar activitatea concernului sistată. ASCOM şi-a evaluat pierderile la peste 750 de milioane de dolari.

În cadrul întrevederii, Filat i-a promis lui Anatol Stati că va face demersuri către autorităţile kazahe pentru a soluţiona această problemă. Filat a mai menţionat că este datoria autorităţilor să susţină cetăţenii şi companiile moldoveneşti care activează peste hotare.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu