Filat "dictează" moda la Guvern: Miniştrii interesaţi de hipism

Embed:

O nouă pasiune pare că devine o modă printre miniştri. În ultimul timp, tot mai mulţi dintre ei au fost văzuţi pe cai. Întâmplător sau nu, această atracţie pentru hipism se manifestă după ce premierul a făcut o demonstraţie de echitaţie la herghelia de la Ceadâr Lunga.

Cel care a dat tonul a fost premierul Vlad Filat. Acum două săptămâni, el i-a dat pinteni lui Volfram, calul fostului preşedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin.

După ce premierul Vlad Filat a călărit la Ceadâr Lunga, întâmplător sau nu, de hipism s-au arătat interesaţi mai mulţi miniştri. Zilele trecute, la şcoala de hipism din Chişinău a urcat pe cal ministrul de interne, Alexei Roibu, iar astăzi şi ministrul Agricuturii, Vasile Bumacov. Special pentru oaspeţii de onoare, antrenorii aleg cel mai blând cal.

"Ca şi toţi copiii la ţară, când eram mic, un moş, un văr mai mare ne urca pe cai şi ne învăţa. Dar a trecut mult timp de atunci şi mă bucur că astăzi, în Chişinău, avem posibilitatea să ne amintim de copilărie", relatează Bumacov.

Încordarea şi stângăcia demnitarului nu au trecut neobservate de discipolii şcolii de hipism, care s-au grăbit să-i dea lecţii.

Şcoala de hipism este în subordinea Ministerului Agriculturii. Profesorii sunt convinşi că în cazul în care reuşesc să-i insufle demnitarului dragostea faţă de călărit, instituţia va beneficia de mai multă atenţie şi finanţare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu