Filat despre hotărârea CSJ privind MAIB: Acţionarii vor fi repuşi în drepturi, iar toţi vinovaţii vor fi sancţionaţi

Embed:

Premierul Vlad Filat s-a arătat mulţumit de verdictul Curţii Supreme de Justiţie, potrivit căruia, proprietarii Moldova Agroindbank îşi vor recupera acţiunile. Şeful Guvernului a subliniat, totodată, că scopul acestui proces este tragerea la răspundere a vinovaţilor. Declaraţiile au fost făcute în exclusivitate pentru Publika TV.

"Decizia de azi a CSJ este absolut legală, aşteptată de toţi. Am fost implicat în acest proces de la început şi voi fi implicat în continuare, deoarece repunerea în drepturi legale a acţionarilor nu reprezintă finalitatea procesului", a declarat Vlad Filat.

"Urmează ca toţi cei care au participat în acest proces de preluare forţată a acţiunilor, într-o manieră ilegală, să fie şi sancţionaţi, aşa cum este normal şi cum prevede norma legală. Toţi care se fac responsabili vor fi sancţionaţi", a punctat prim-ministrul.

Şeful Cabinetului de Miniştri a mai adăugat că în acest mod, Republica Moldova a demonstrat că poate înfrunta chiar şi astfel de provocări.

"Am reuşit să facem faţă acestui atac, am demonstrat atât în interior, dar în special în exterior, că R.Moldova are capacitatea de a face faţă provocărilor şi de acest fel", a precizat Filat.

Amintim că CSJ a decis, azi, să anuleze hotărârea judecătoriei Căuşeni, prin care au fost preluate ilegal mai multe pachete de acţiuni de la Moldova Agroindbank. În urma deciziei luate de judecători, acţiunile pierdute vor fi întoarse foştilor proprietari.

Pe de altă parte, avocatul companiei off-shore Merchant Outpost consideră că instanţa de judecată nu a clarificat până la capăt esenţa conflictului.

Până la pronunţarea deciziei Curţii Supreme de Justiţie, avocaţii companiei off-shore Merchant Outpost Company au declarat, într-o conferinţă de presă, că vor acţiona Moldova la CEDO, în cazul în care CSJ va da câştig de cauză acţionarilor europeni ai Moldova-Agroindbank.

Joi, în Parlament vor continua audierile pe marginea înstrăinării pachetului de 28 la sută din acţiunile Moldova-Agroindbank. La Comisia parlamentară pentru securitate naţională, apărare şi ordine publică vor fi audiaţi procurorul general, Valeriu Zubco, precum şi reprezentanţii MAI şi ai SIS.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu