Filat despre aşa-zisa discuţie între patru ochi cu Voronin: Dacă mă întâlneam, anunţam public

Embed:

Liderul PCRM, Vladimir Voronin, şi preşedintele PLDM, Vlad Filat, au avut o întâlnire secretă duminică, 14 august, la vila lui Voronin din localitatea Ţiganca, scrie publicaţia Timpul. Potrivit sursei, cei doi lideri de partid ar fi purtat o discuţie despre modul în care va fi guvernată Republica Moldova în continuare.

Vlad Filat neagă, însă, că s-ar fi întâlnit în secret cu Voronin. "În acea zi eram cu totul în altă parte. Dacă mă întâlneam cu Voronin, anunţam despre aceasta public. Nu comentez ce scrie un ziar de partid", a subliniat preşedintele liberal-democrat.

Potrivit Timpul, discuţia dintre Voronin şi Filat s-a axat pe  problema alegerii preşedintelui R. Moldova şi formării unui nou guvern. Voronin l-a asigurat pe Filat că fracţiunea PCRM va susţine candidatura lui Filat la funcţia de preşedinte, acesta fiind ales conform prevederilor actualei Constituţii. În perioada mandatului de patru ani al lui Filat va fi modificată Constituţia ca, după 4 ani, alegerea preşedintelui să se facă prin vot direct.

Amintim că recent au fost iniţiate şi alte discuţii despre alegerea lui Vlad Filat în funcţia de preşedinte al Republicii Moldovei. Başcanul Găgăuziei, Mihail Formuzal, i-a sugerat liderului PLDM să-şi înainteze candidatura pentru această funcţie. Ideea, însă, nu a fost susţinută de colegii de Alianţă ai lui Filat, care au cerut să fie respectat acordul de constituire al AIE. Documentul  prevede că Marian Lupu este candidatul AIE pentru funcţia de şef al statului.

Preşedintele liberal, Mihai Ghimpu, a declarat anterior că mai bine ar fi organizate alegeri anticipate în Republica Moldova decât Vlad Filat să fie preşedinte de ţară.

Menţionăm că Vlad Filat nu şi-a exprimat niciodată, clar, dorinţa de a deveni şef de stat. Acesta însă a sugerat, de mai multe ori, că ar dori să fie un preşedinte ales de popor şi nu ales în condiţiile actuale de criză politică.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu