Filat dă înapoi. Nu mai insistă asupra eliminării pedepsei penale pentru contrabandă

Liberal-democraţii nu mai sunt atât de fermi în ceea ce priveşte proiectul privind substituirea răspunderii penale cu cea contravențională, pentru contrabandă. Liderul formaţiunii, Vlad Filat, a declarat în această seară că nu insistă asupra acestui proiect.

"Nu se insistă asupra acestui proiect. A fost consultat cu toate instituţiile statului şi care este motivaţia, accentele s-au schimbat, este vorba de înăsprirea amenzilor. Se propune să fie confiscată marfa. Asta este o practică internaţională. Nici nu se intră în esenţa şi se vine cu declaraţii emotive. Noi nu insistăm", a declarat premierul în cadrul unei emisiuni la ProTV.

Referindu-se la declaraţiile liderului PL, Mihai Ghimpu, care a spus că proiectul vine să tensioneze situaţia în AIE, Vlad Filat a spus: "Sunt deprins cu declaraţiile tari ale domnului Ghimpu. Eu îl tratez cu tot respectul".

Publika.md reaminteşte că proiectul de lege susţinut de Partidul Liberal Democrat, ce prevede substituirea răspunderii penale cu cea contravențională, pentru contrabandă, a stârnit discuţii aprinse  în Parlament.

Liberalii s-au opus dezbaterii în Legislativ, deoarece, potrivit lor, proiectul nu ar corespunde normelor europene. Documentul a fost propus pentru includerea pe ordinea de zi a Parlamentului din această săptămână.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu