Filat crede că ambasadorul rus a făcut o gafă, dar va cere explicaţii

Embed:

Prim-ministrul Vlad Filat califică gestul ambasadorului rus, Valeri Kuzmin, drept o jignire la adresa poporului moldovean. Filat crede, totuşi că ambasadorul Federaţiei Ruse în Moldova a comis o gafă diplomatică. Premierul moldovean a anunţat că va cere explicaţii pe canale diplomatice.

Potrivit şefului Executivului, a fost vorba despre o gafă diplomatică mai degrabă şi nu este o acţiune premeditată. Filat i-a îndemnat pe toţi cei care au fost martori la acest incident, să fie calmi, mai ales că se apropie ziua de 21 iunie, zi în care urmează să înceapă negocierile privind reglementarea conflictului transnistrean.

Premierul a menţionat totuşi, că va cere explicaţii pe cale diplomatică de la partea rusă. El a mai adugat că gestul diplomaţilor moldoveni a fost unul corect, deoarece "este inadmisibil să suporţi astfel de înjosiri, care au fost aduse tuturor cetăţenilor Republicii Moldova".

Amintim că diplomaţii moldoveni s-au retras de la recepţia organizată ieri, 10 iunie, de Ambasada Rusiei la Chişinău, după ce gazdele i-au dat cuvântul lui Vladimir Iastrebceak, prezentat drept şef al diplomaţiei transnistrene.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu