Filat confirmă: PL a stat la baza blocajului în negocieri

Embed:

Partidul Liberal a stat la baza blocajului politic în cadrul negocierilor, care au avut loc timp de şapte săptămâni. Declaraţia a fost făcută, astăzi, după şedinţa extraordinară a Parlamentului, de către liderul PLDM, Vlad Filat.

"Blocajul constă în comportamentul colegilor din PL. Jocurile politice sunt importante, dar s-a mers prea departe. PLDM nu va permite desfăşurarea alegerilor anticipate în ţara noastră. Moldova are nevoie de guvernare şi vom face tot ce este necesar din partea noastră ", a precizat liderul liberal-democraţilor.

Totodată, Vlad Filat a susţinut poziţia reprezentanţilor PDM care au declarat că este necesară depolitizarea instituţiilor de drept.

"Este necesară reforma organelor de drept, s-a menţionat despre Procuratura Generală. De asemenea, avem nevoie de reforma în poliţie, de reforma CNA. Aceste instituţii trebuie să fie depolitizate", a specificat Filat.

În concluzie, liderul PLDM a spus că speră că, mâine, va fi găsită o soluţie de alegere a preşedintelui Parlamentului. "Trebuie să acţionăm şi foarte rapid, pentru a face faţă tuturor provocărilor. Avem nevoie de un preşedinte care să reprezinte atribuţiile de serviciu conform Constituţiei. Candidatul la funcţia de preşedinte nu trebuie să fie afiliat politic, astfel ca partidele politice să nu pretindă la această funcţie.

Publika.md aminteşte că, ieri, liderul PDM, Marian Lupu, după negocieri a declarat că faptul că nu se găseşte nicio soluţie pentru formarea noii colaiţii dă dovadă de blocaj total.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu