Filat către miniștri: Mă bucur că citiți proiectele. Unde e responsabilitatea acolo sunt și milioanele?

Membrii cabinetului de miniștri au discutat, astăzi, aprins pe marginea Programului de protecție a mediului pentru anii 2011-2020. Președintele Academiei de Științe, Gheorghe Duca, s-a arătat nemulțimut de faptul că în proiect nu sunt clar stabilite acțiunile care vor fi întreprinse în vederea protejării mediului.

”Hai să facem acum ce ne trece prin cap, iar generațiile viitoare se vor preocupa de problema poluării apelor”, a spus ironic Gheorghe Duca.

În replică, ministrul Economiei, Valeriu Lazăr, a spus că cele patru ministere care au lucrat la elaborarea Programului și-au făcut munca responsabil.

Pentru a liniști spiritele, premierul Vlad Filat a intervenit sugerndu-i președintelui Academiei de Științe să coboare un pic vocea și să fie disciplinat.

”Este și o parte pozitivă a acestor discuții aprinse. Eu mă bucur că citiți proiectele care sunt pe ordinea de zi și veniți cu puncte de vedere pe care vi le apărați”, a comentat Filat, încercând să distindă atmosfera.

Și pentru că proiecul în cauză a fost elaborat cu participarea a patru ministere, Vlad Filat s-a interesat cine va purta responsabilitate pentru implementarea în practică a acțiunilor trasate.

”Poate aici ar trebui să fie divizate miliardele într-o parte și responsabilitățile în alta. Cum facem … sau unde sunt milioanele, acolo e și responsabilitatea?”, a întrebat în glumă Filat.

”Da, acolo unde sunt milioanele acolo este și responsabilitatea”, a confirmat, zâmbind, ministrul Agriculturii, Vasile Bumacov.

Într-un final, Programul de dezvoltarte a gospodăririi apelor și a hidroameliorației în RM pentru anii 2011 -2020 a fost aprobat de Executiv, urmând ca, ulterior, să fi făcute precizările de riogoare.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu