Filat: Am avut posibilitatea să vedem, să auzim, să simţim ce înseamnă să ai prieteni adevăraţi

Embed:

Liderul Partidului Liberal Democrat, Vlad Filat, a venit şi el în Piaţa Marii Adunări Naţionale, pentru a transmite un apel celor prezenţi la eveniment, dar şi europenilor.

"Suntem foarte mulţi, am venit cu toţii azi, aici, în PMAN, pentru a spune DA R. Moldova stat european, să spunem că mergem pe calea cea dreaptă. Am avut în istoria noastră, din păcate, şi rele, însă atunci când am avut posibilitatea să alegem, am ales binele. Azi avem posibilitatea să alegem, concetăţenii noştri au ales un viitor sigur pentru copiii noştri, pentru ţara noastră. De atâtea ori am spus că suntem europeni geografic, istoric, cultural, lingvistic. Urmează să ne regăsim în acest spaţiu european, ca cetăţenii R. Moldova să beneficieze de drepturi şi bunăstare", a subliniat liderul PLDM.

Liberal-democratul a apreciat sprijinul acordat ţării noastre de partenerii europeni: "Am avut posibilitatea să vedem, să auzim, dar mai cu seamă să simţim ce înseamnă să ai prieteni adevăraţi. Nu mă refer doar la declaraţii de dragoste, la declaraţii referitoare la principii şi valori, ci la ajutorul zilnic, ceea ce ne face să avem acces la infrastructură modernă, iar copiii noştri să înveţe în şcoli moderne. Cred în Dumnezeu, în R. Moldova şi în cetăţenii ei, şi cu această credinţă vom merge înainte spre libertate, bunăstare, prosperitate. Trăiască R. Moldova ţară europeană, aşa să ne ajute bunul Dumnezeu!".

Vlad Filat a adresat un mesaj către Europa: "Chiar dacă voi nu vreţi, chiar dacă voi nu ne iubiţi, noi vă vrem şi noi vă iubim. Azi în PMAN suntem peste 100.000 de cetăţeni, dar împreună cu noi sunt foarte mulţi care nu au reuşit să vină, fie că sunt în localităţile din ţară sau departe de ţară, dar ei sunt cu gândul şi sufletul aici".

Şeful liberal-democraţilor a venit şi cu un apel către opoziţie: "Avem nevoie de o societate consolidată, a venit timpul să nu mai împărţin oamenii pe baricade, de o parte şi de alta. Regret că şi acum comuniştii pot să lucreze doar prin segregare. Noi toţi, cetăţenii, trebuie să fim uniţi, consolidaţi, în acest scop, care ţine de interesul naţional, toţi trebuie să fim împreună şi cu mai puţin egoism".

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu