Filat a vizitat puiul de zimbru care s-a născut chiar de ziua lui

Embed:

Cel de-al cincilea zimbru din Moldova a apărut pe lume, acum o săptămână, în rezervaţia naturală Pădurea Domnească. Şi pentru că asta s-a întâmplat în ziua de naştere a premierului, Vlad Filat i-a făcut o vizită.

Premierul s-a arătat încantat de frumuseţea locurilor vizitate. El consideră că rezervaţia Pădurea Domnească ar trebui să fie inclusă într-un traseu turistic. "Am răspuns invitaţiei de a veni aici de a vedea stejarii seculari, sper că mă voi încărca şi cu energie dar şi să văd această minune, acest pui de zimbru dar şi zimbri în general", a spus Filat.

Premierul promite că vor mai fi populate cu zimbri şi alte zone ale ţării. Naşterea unui bizon în Moldova, i-a luat prin surprindere şi pe reprezenanţii UNESCO, organizaţie sub protecţia căreia se află zimbrii din Moldova, întrucât reproducţia este un fenomen foarte rar.

După o absenţă de 200 de ani, acum în Moldova sunt cinci zimbri. Trei dintre aceştia au fost aduşi din Polonia, acum şase ani. Guvernarea de atunci spunea că reproducerea lor pe teritoiul ţării este obligatorie în condiţiile în care şi pe stema de stat a Moldovei se regăseşte capul de zimbru. De atunci animalele au mai adus pe lume încă doi bizoni. Zimbrii sunt consideraţi pe cale de dispariţie, fiind înscrişi în Cartea Roşie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu