Fiii lui bin Laden consideră că aruncarea cadavrului tatălui lor în mare este un gest umilitor

Embed:

După uciderea lui Osama bin Laden, presa din toate colţurile lumii abundă în articole legate de acest subiect. În timp ce unul dintre fiii teroristului dă asigurări că tatăl său este viu şi nevătămat, alţi doi copii ai lui Osama condamna uciderea acestuia. Într-un mesaj publicat de Centrul SITE, aceştia consideră că aruncarea cadavrului tatălui lor în mare este un gest inacceptabil şi umilitor.

Cel mai căutat terorist al planetei, Osama bin Laden, a fost ucis pe 2 mai de trupele speciale americane, în reşedinţa sa din Pakistan. Acesta fusese căsătorit de cinci ori şi are cel puţin 18 copii. Potrivit Washingtonului, cadavrul lui Osama a fost aruncat în mare.

În mesajul publicat marţi de Centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste, fiii lui Osama l-ar fi ameninţat pe preşedintele Statelor Unite, Barack Obama, cu justiţia. "În calitate de fii ai lui Osama bin Laden, ne rezervăm dreptul de a-i urmări pe responsabilii acestei crime în faţa justiţiei americane şi internaţionale pentru a lămuri soarta tatălui nostru dispărut", se spune în mesaj.

Între timp, Iranul a înaintat propria versiune asupra morţii liderului talibanilor. Oficialii de la Teheran susţin că Osama a murit din cauza unei boli, cu mult timp înainte de operaţiunea efectuată de trupele americane. De asemenea, ministrul iranian al Informaţiilor a criticat Statele Unite pentru că au refuzat să publice fotografii cu trupul lui Osama bin Laden.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu