Fiica Iuliei Timoşenko cere Occidentului să sancţioneze actualii guvernanţi din Ucraina

Viaţa fostului premier ucrainean este în pericol, o spune fiica Iuliei Timoşenko. Într-un interviu pentru "Reuters", tânăra a îndemnat Occidentul să sancţioneze actualii guvernanţi din Ucraina, care s-ar face vinovaţi de situaţia mamei sale.

"Când merg la ea trebuie să o ajut să se ridice, să se mişte. O ridic în picioare şi văd că orice mişcare îi provoacă dureri insuportabile", a declarat Evghenia Timoşenko, fiica fostului premier ucrainean.

Evghenia Timoşenko spune că mama sa este victima represiunilor politice ale regimului Ianukovici şi îndeamnă Occidentul să ia atitudine în acest caz.

"Represiunile au ajuns prea departe, au întrecut orice limită, iar acum viaţa mamei mele este în pericol. Odată trecută această limită, nu ştim care vor fi consecinţele acestui război al regimului împotriva oponenţilor politici", a afirmat Evghenia Timoşenko.

Recent, deputaţii europeni, care militează pentru eliberarea Iuliei Timoşenko, au denunţat condiţiile de detenţie ale acesteia. Mai mult, ei i-au cerut noului preşedinte al Parlamentul European, Martin Schulz, să efectueze prima sa vizită oficială în închisoarea unde este deţinut fostul premier ucrainean. Acesta se află într-un penitenciar din estul ţării, într-o celulă iluminată permanent şi supravegheată de camere video 24 de ore din 24, potrivit avocatului său. Iulia Timoşenko a fost condamnată la 7 ani de închisoare, după ce a fost găsită vinovată de abuz în funcţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu