FII INFORMAT, NU PANICAT! În ultimele 24 de ore prin Aeroportul Internațional Chișinău, din Italia în țară au ajuns 745 de persoane

În ultimele 24 de orie, prin Aeroportul Internațional Chișinău, au ajuns în țară cu rute directe Italia – Republica Moldova, 745 de persoane, informează Poliţia de Frontieră.
 
Toţi călătorii acestor curse au completat fişele epidemiologice. De asemenea, li s-a efectuat termometria, pentru a exclude riscul unei posibile infectări.
 
În total, în ultimele 24 de ore polițiștii de frontieră au înmânat persoanelor suspecte de infectare sau celor venite dintr-o țară de risc, să completeze 884 de fișe epidemiologice individuale. 
 
La fel, au fost supuse screening-ului cu ajutorul termometrelor digitale și termoscanerelor 7163 de persoane.
 
Ca urmare a acțiunilor întreprinse, nu au fost înregistrate persoane cu simptome sau posibil infectate.
 
Poliția de Frontieră face apel către participanții la traficul transfrontalier să prezinte seriozitate si responsabilitate.
 
Odată ajunși în punctele de trecere să informeze inspectorii despre istoricul călătoriilor, în special dacă vin dintr-o regiune unde s-au notificat cazuri de infectare Coronavirus, la fel să înscrie date corecte în fișele epidemiologice, ca ulterior personalul medical să poată monitoriza starea lor de sănătate în perioada celor 14 zile de incubație a bolii.
 
 
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu