Fii cetăţean ONEST. Când EXPIRĂ termenul de depunere a declarațiilor de impozit pe venit pentru 2018

Într-o săptămână, expiră termenul-limită de depunere a declarațiilor cu privire la impozitul pe venit pentru anul 2018, pentru persoanele juridice. În cazul celor fizice, acest lucru poate fi făcut până în 2 mai, inclusiv.

În acest context, Fiscul a lansat o campanie de informare prin care-i îndeamnă pe cetăţeni să-şi onoreze responsabilităţile la timp, dacă vor să evite amenzile:

"Intenţionezi să depui declaraţia pe venit pentru că eşti contribuabil onest, Serviciul Fiscal de Stat informează că pentru anul 2018, contribuabilii, persoanele fizice vor prezenta câte două declaraţii pe venit, pentru două perioade distincte ale anului precedent. Termenul limită de depunere a declaraţiilor este 2 mai. Declaraţiile pot fi prezentate în format electronic sau pe suport de hârtie.  Pentru detalii sună la 0 8000 15 25 sau vizitează orice direcţie de deservire fiscală sfs.md."

Ludmila Poidonova nu a lăsat totul pe ultimul moment. Femeia spune că are deja o restanță de achitat şi nu mai vrea să se aleagă cu încă una: 
"Eu mă strădui să-mi fac datoria aşa cum trebuie. Da, am o restanţă. 258 de lei. Eu cu Statul vreau să mă achit la timp".

Un bărbat a venit să achite impozitul pe venit pentru a evita cozile care se vor forma în ultima săptămână, până la expirarea termenului:
"Înainte era mai greu, calculai singur, puteai să greşeşti, acuma mi-a plăcut, foarte uşor, foarte repede".

Până în prezent au depus declaraţiile pe venit peste 72 de mii de persoane fizice şi aproximativ 33 de mii de persoane juridice.

"Obligaţia de prezentare a declaraţiilor în regim online, electronic pentru o serie de contribuabili. Agenţii economici care au mai mult de cinci angajaţi. Persoanele care îşi desfăşoară activitatea în sectorul justiţiei. Persoanele care desfăşoară activitatea de întreprinzător, individual sau gospodării ţărăneşti, declaraţiile se prezintă pe suport de hârtie", a menţionat Olga Golban, şefa direcţiei generale metodologia impozitelor şi taxelor

Totodată, Fiscul aminteşte că va returna bani, în cazul în care contribuabili au achitat mai mult decât trebuia.

"Această sumă se înscrie ca o supra plată în contul impozitului respectiv, care poate fi utilizată pentru stingerea obligaţiilor viitoare ale persoanei. În caz contrar, persoana poate lua decizia de a o îndreptat spre achitarea altor impozite sau de a o restitui", a declarat Olga Golban, şefa direcţiei generale metodologia impozitelor şi taxelor.

Cei care nu vor depune declarațiile riscă amenzi de 1.000 de lei. Aceeași pedeapsă este prevăzută pentru prezentarea datelor false. Întârzierea va fi sancţionată cu 200 de lei pentru fiecare zi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu