FII ATENT LA TRECERE! Câţi pietoni şi-au pierdut viaţa în prima jumătate a acestui an

Embed:

Numărul pietonilor care îşi pierd viaţa în accidente este alarmant. În doar şase luni ale acestui an, 45 de oameni au murit, iar alți 403 s-au ales cu traumatisme în urma nenorocirilor.

Pentru a reduce tragediile şi a informa cetățenii despre siguranța rutieră, Inspectoratul General al Poliţiei a lansat o campanie de informare - "Fii atent la trecere!". În preajma zebrelor periculoase, vor fi aplicate, pe trotuare, inscripţii prin care pietonii vor fi îndemnaţi să fie prudenţi când traversează străzile. În acţiunile lor, poliţiştii vor fi ajutaţi şi de voluntari.

"Indiferent ce culoare este noi trebuie să ne asigurăm de siguranţa noastră deoarece sunt şoferi, care nu sunt atenţi", a spus o voluntară.

"Nu se şterge. În continuare împreună cu colegii noştri de la Administraţia de Stat a Drumurilor chiar o să fie aplicată şi vopseaua cu elemente refloctorizante ca să fie vizibilă şi pe timp de noapte", a spus Pavel Apostol, ofiţer de presă al INP.

"Pe lângă faptul că ne dorim să sensibilizăm cetăţeni prin această acţiune noi punctăm şi asupra organelor abilitate de a avea grijă ca trecerile de pietoni să fie marcat", a spus Alexandru Bânzari, șeful Inspectoratului General de Poliție.

Unii dintre pietoni afirmă că de cele mai multe ori traversarea regulamentară a străzii este un adevărat test de rezistenţă. Şi asta pentru că unele marcaje, care indică zebra sunt şterse, iar mulţi dintre şoferi nu le oferă prioritate.

"Chiar şi dacă este verde pentru noi, aceasta nu este garanţie că noi trecem fără pericol.
- Adică şoferii noştri...
- Nu sunt disciplinaţi. Ar fi bine ca ei să aibă olecuţică de cultură şi simţ că noi tot suntem oameni".

-De fiecare dată privesc în dreapta şi în stânga ca maşina să nu mă lovească"

-În primul rând să fie verde pentru pietoni, să fie trecere de pietoni.

Campania "Fii atent la trecere!" va dura până în data de 20 august. Potrivit IGP, în total, în şase luni s-au produs aproape 470 de accidente cu implicarea pietonilor. În 140 de cazuri, trecătorii au fost loviţi în timp ce se deplasau ori aşteptau pe trotuare sau la zebre. Astfel, cinci persoane au murit, iar peste 140 au fost răniţi.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu