FIFA vrea ca la CM-2022 să participe 48 de selecţionate

Embed:

FIFA nu renunţă la ideea de a mări numărul de echipe participante la Cupa Mondială de la 32 la 48 încă de la ediţia din Qatar, din 2022 , deşi această schimbare a fost aprobată pentru turneul final din 2026.

Despre eventuale modificări a anunţat preşedintele forului internaţional Gianni Infantino.

"Dacă vă gândiţi că este un lucru bun să avem 48 de echipe la Cupa Mondială din 2026, atunci de ce nu încercăm să facem această schimbare cu 4 ani mai devreme? Niciodată nu este târziu să facem lucruri frumoase", a spus GianniI Infantino, preşedinte FIFA.

Mondialul din 2022 va fi organizat de Qatar. Infantino a vorbit si despre mutarea unor partide şi în alte ţări.

"Vom încerca să convingem unele țări din Golf să găzduiască câteva meciuri ale Cupei Mondiale din 2022. Va fi un lucru benefic atât pentru această regiune, cât şi pentru întreaga lumea ",a spus GianniI Infantino, preşedinte FIFA.

Qatarul nu va lua o decizie în privinţa extinderii numărului de echipe de la turneul final până când nu va obţine rezultatele analizei efectuate de FIFA.

Acest studiu include toate aspectele ce ţin de programarea meciurilor la numărul de stadioane necesare, locaţiile de cantonament, numărul de partide ce ar trebui sa se dispute in fiecare zi.

Qatarul a investit aproximativ 8 miliarde de dolari pentru construcţia a opt arene noi, însă acestea se vor dovedi insuficiente daca FIFA va suplimenta numărul echipelor participante la Campionatul Mondial.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu