FIFA şi UEFA promit că vor anula suspendarea Bosniei

Embed:

FIFA şi UEFA au dat asigurări că suspendarea Bosniei va fi anulată, iar naţionala ei va evolua pe 3 iunie, contra României, în preliminariile pentru Campionatul European din 2012. Ultimele detalii au fost puse la punct în cadrul întâlnirii de la Zurich, dintre Joseph Blatter şi Michel Platini cu şeful Comitetului de Normalizare a Bosniei, Ivica Osim.

Ivica Osim a primit asigurări că suspendarea dictată împotriva federaţiei de fotbal de la Sarajevo va fi ridicată pe 26 mai, iar meciul cu România, programat pe 3 iunie, se va disputa.

Joseph Blatter şi Michel Platini i-au felicitat pe membrii comitetului pentru munca lor şi au dat asigurări că, după adoptarea noului statut al Federaţiei din Bosnia, la Adunarea generală din 26 mai, suspendarea va fi ridicată automat, iar şeful de la Sarajevo i-a promis, la rândul său, lui Blatter că federaţia va intra în "legalitate", asta însemnând că îşi va armoniza statutul cu regulamentele impuse de forul mondial.

Amintim că Federaţia de fotbal din Bosnia a fost suspendată pe data de 1 aprilie, din cauza statutului său, care nu respecta regulamentele FIFA şi UEFA. După anunţarea acestei decizii, a fost creat un Comitet de Normalizare, condus de Ivica Osim, al cărui scop a fost de a purta discuţii privind modificarea respectivului statut şi alinierea sa la regulile din fotbalul internaţional.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu