FIFA şi Comitetul Internaţional Olimpic s-au înţeles să organizeze în perioade diferite Campionatul Mondial şi Olimpiada de Iarnă

Embed:

Campionatul Mondial şi Olimpiada de Iarnă din 2022 vor avea loc în perioade diferite. Oficialii de la Comitetul Internaţional Olimpic şi de la FIFA au anunţat că s-au înţeles pentru perioada desfăşurării celor două mari competiţii ca să nu coincidă.

"Exista un acord între președinții celor două organizații şi astfel nu va exista niciun conflict. Comitetul Internaţional Olimpic ar prefera ca Mondialul să aibă loc înainte de Crăciun, decât după sărbători", a declarat vicepreşedintele CIO Craig Reedie.

Oficialii de la CIO au făcut aceste declaraţii, după ce la începutul lunii membrii Asociaţiei Cluburilor din Europa s-au arătat îngrijoraţi de faptul că perioada desfăşurării Mondialului din 2022 ar putea coincide cu Olimpiada de Iarnă din acelaşi an. Asta deoarece FIFA intenţionează să programeze Campionatul Mondial din Qatar iarna, din cauza temperaturilor înalte pe timp de vară din statul asiatic.

Oraşele care vor să găzduiască Jocurile Olimpice din 2022 pot depune candidatura până pe 14 noiembrie. În prezent, doar Beijing şi Alma Atî au depus actele.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu