FIFA a decis: La Mondialul din Brazilia va fi introdusă tehnologia de pe linia porţii

Embed:

Campionatul Mondial de anul viitor din Brazilia va beneficia de tehnologia de linia porţii. Anunţul istoric a fost făcut de FIFA. Această decizie a fost aşteptată de mulţi oameni din fotbal şi recomandată de toată lumea.

"Prima decizie a fost de a aproba două companii care au efectuat deja câteva teste. Acestea sunt Goal Ref şi Hawkeye. Ele vor trebui acum să producă astfel de sisteme pentru ca organizatorii anumitor evenimente să le poată utiliza. FIFA a decis să utilizeze dispozitivul la Mondialul Cluburilor din decembrie de la Tokyo. Dacă totul va decurge bine sistemul va fi implimentat la Cupa Confederaţiilor din 2013 şi la Cupa Mondială 2014", a declarat secretarul general al FIFA, Jerome Valcke.

Tehnologia de pe linia porţii va decide cu maximă precizie dacă un gol a fost marcat valabil, iar mingea a trecut de linia porţii. Noua invenţie a fost deja folosită cu succes la Campionatul Mondial al Cluburilor. Metoda va fi testată şi la Cupa Confederaţiilor din acest an, dar şi la Cupa Mondială din Brazilia de anul viitor.

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu