FIFA a aprobat tehnologia "GoalControl". Meciurile vor fi monitorizate de 14 camere instalate în jurul terenului

Embed:

FIFA a aprobat unul dintre sistemele de analiză a golului de pe linia porţii propuse pentru Cupa Confederaţiilor din Brazilia, dar şi Campionatul Mondial din 2014. "GoalControl" va fi furnizorul oficial al tehnologiei, iar aparatele 4D vor fi instalate la toate stadioanele din Brazilia.

Forul internaţional a explicat alegerea companiei germane în detrimentul altor trei prin faptul că aceasta este capabilă să furnizeze numărul necesar de camere video şi se poate adapta uşor condiţiilor locale. În plus, un lucru primordial a fost şi compatibilitatea dintre aparatele sistemului "Goalcontrol" şi operaţiunile efectuate de către FIFA în timpul meciului.

"GoalControl GmbH" dispune de 14 camere cu viteză înaltă, care vor fi instalate în jurul terenului, la toate stadionalele din Brazilia pe care se vor juca meciuri la Cupa Confederaţiilor din acest an, dar şi la Campionatul Mondial din 2014. De instalarea sistemului se va ocupa o instituţie specializată, care va testa aparatele la începutul fiecărui meci.

În timpul apropiat, în Brazilia va avea loc şi un eveniment de prezentare a noului sistem. Astfel "tehnologia golului de pe linia porţii" va fi folosită de către FIFA pentru a doua oară în istorie, după Campionatul Mondial al Cluburilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu