FIFA a amendat clubul Atletico Madrid cu 52.000 de franci elveţieni

Clubul spaniol Atletico Madrid, care a cucerit miercuri Supercupa Europei, a primit o amendă de 52.000 de franci elveţieni (45.900 euro) din partea Comisiei de disciplină a Federaţiei internaţionale de fotbal, pentru "încălcarea regulamentului privind statutul şi transferurile de jucători", conform unui comunicat dat publicităţii de FIFA.

Atletico Madrid, câştigătoarea ediţiei trecute a Europa League, a fost sancţionat pentru că nu a respectat regula privind deţinerea drepturilor asupra jucătorilor de către terţi (TPO) şi pentru că a introdus "informaţii incorecte" în sistemul de regularizare a transferurilor internaţionale (ITMS).

FIFA a sancţionat, de asemenea, mai multe cluburi, între care două din Qatar, pentru restanţe financiare faţă de jucători, scrie agerpres.ro.

Astfel, Qatar Sport Club a primit o amendă de 30.000 de franci (26.400 euro) şi un termen de 90 de zile pentru a rezolva problema sumelor datorate. Dacă nu va respecta acest termen, clubul va fi penalizat cu şase puncte şi va primi o interdicţie de transferuri pentru patru perioade de mercato.

Un alt club din Qatar, Al-Shamal, a fost condamnat la plata unei amenzi de 15.000 de franci şi riscă o retragere de şase puncte dacă nu îşi va regla datoriile în 30 de zile.

Clubul Shabab Al Ahli din Emiratele Arabe Unite, a fost amendat la rândul său cu 30.000 de franci, primind un termen de 90 de zile pentru a achita salariile restante.

De asemenea, FIFA a amendat cu 10.000 de franci clubul iranian Saba Qom, care riscă o retragere de puncte dacă nu va rezolva problema plăţii restanţelor în 30 de zile.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu