Fiecare cu ședința lui. Consilierii municipali s-au întrunit la două şedinţe diferite, la aceeaşi oră şi în aceeaşi sală

Embed:

Fiecare cu şedinţa lui. Astăzi, consilierii municipali s-au întrunit în două şedinţe, liberalii s-au adunat la iniţiativa edilului Capitalei Dorin Chirtoacă, iar ceilalţi consilieri spun că au venit la o altă şedinţă, ordinară. Pentru că nu au avut cvorum, liberalii au fost nevoiţi să plece acasă. Ceilalţi consilierii au rămas şi au aprobat mai multe proiecte. Nemulţumirea liberailor nu a întârziat să apară. 

"Care este interesul să ne ascundem unii de alţi? Să nu o convocăm în mod normal? - Domnu preşedinte, continuaţi şedinţa".

Potrivit site-ului Primăriei Chişinău, astăzi, edilul Capitalei, Dorin Chirtoacă a convocat o şedinţă extraordinară. Unul dintre subiectele de pe ordinea de zi era numirea viceprimarilor propuşi de Chirtoacă, Mihai Moldovanu şi Valeriu Munteanu. Când au venit la şedinţă, liberalii au constatat că ceilalţi consilieri s-au întrunit cu jumătate de oră mai devreme şi au refuzat să examineze ordinea de zi a şedinţei, convocate de primar.

"Respectăm buchia legii exact prevederile legii 136 cu privire la statutul municipiului Chişinău", a spus președintele ședinței.

Liberalii au declarat că aleşii locali au încălcat legea, atunci când s-au întrunit în această şedinţă şi au părăsit sala.

La ieşire, liderul fracţiunii PL, Ion Cebanu a declarat că pentru a avea cvorum, ei le-au propus celor de la PPEM să vină la şedinţa lor, iar în schimb vor primi o funcţie de viceprimar.

Reprezentanţii PPEM-ului au refuzat să comenteze această situaţie. Dacă, timp de două şedinţe consecutiv, care au cvorum, consilierii nu numesc candidaturile, Dorin Chirtoacă are dreptul să numească viceprimarii printr-o dispoziţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu