Fiecare club din Divizia Naţională va beneficia de câte 5.000 de euro din plăţile de solidaritate acordate de UEFA

Embed:

Să vină banii! UEFA a acordat 270 mii de euro cluburilor din Divizia Naţională prin intermediul programului al plăţilor de solidaritate provenite de la Liga Campionilor, ediţia 2011-2012. Anunţul a fost făcut, în premieră, de preşedintele Fedeaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Pavel Cebanu.

Cele 12 cluburi din Divizia Naţională au primit câte cinci mii de euro fiecare din plăţile de solidaritate, iar cele 210 mii de euro au fost repartizate şcolilor de fotbal al cluburilor, în dependenţă de categoriile atribuite acestor şcoli.

"Putem spune că aceşti bani vin de la aşa cluburi ca Real, Chelsea, Milan, pentru ca să dezvolte şcolile de fotbal din  ţări ca Moldova, Armenia şi alte ţări unde fotbalul e mai slab dezvoltat ", a declarat preşedintele Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal, Pavel Cebanu.

În acest an Moldova a primit de două ori mai puţini bani din plăţile de solidaritate, provenite din Liga Campionilor, ediţia 2011-2012.

"Doi ani la rând am primit de două ori mai mult decât acum, pentru că atunci Sheriff a jucat în grupele Ligii Europa. În sezonul 2011-2012 nu am avut nicio echipă în grupe şi respectiv am primit mai puţin", a mai spus Cebanu.

Plăţile de solidaritate se acordă de UEFA prin intermediul federaţiilor de profil în beneficiul şi pentru dezvoltarea fotbalului european.

Subiectul plăţilor de solidaritate a provocat şi un scandal la Congresul FMF de la începutul acestui an. Echipele Dacia, Zimbru, CSCA-Rapid şi Sfîntul Gheorghe au acuzat forul naţional de tăinuirea a două milioane de euro din programul UEFA.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu