Fidel Castro susține că Donald Trump s-a descalificat la prima dezbatere electorală cu Hillary Clinton

Fostul președinte cubanez Fidel Castro consideră că Donald Trump, candidatul republican la alegerile prezidențiale din SUA, s-a descalificat la prima dezbatere care a avut loc în urmă cu două săptămâni cu adversara sa democrată Hillary Clinton, transmite AFP, scrie agerpres.ro.

Într-un articol apărut duminică în media cubaneze, Fidel Castro, retras de la putere de zece ani, a făcut apel la compatrioții săi "să nu uite că în această duminică va avea loc o dezbatere" a candidaților la Casa Albă.

"La prima ediție, în urmă cu două săptămâni, s-a produs un eveniment care a cauzat un șoc. Domnul Trump, presupus a fi un expert calificat, a ajuns descalificat, ca Barack (Obama) în politica sa", a precizat cel supranumit părintele Revoluției cubaneze.

În timpul acestei prime confruntări între cei doi candidați la 26 septembrie, Hillary Clinton l-a dominat pe Donald Trump, fiind vizibil mai calmă și mai bine pregătită.

Candidatul republican abordează dintr-o poziție dificilă a doua dezbatere, la capătul unei săptămâni marcate de apariția unei înregistrări în care făcea declarații scandaloase despre femei.

Autoritățile cubaneze, angajate într-un proces istoric de apropiere de SUA de la sfârșitul lui 2014, nu și-au exprimat până acum vreo preferință între candidați, însă această ieșire a lui Fidel Castro constitue un prim indiciu privind poziția Havanei.

Hillary Clinton este în mod deschis susținătoarea politicii lui Barack Obama de apropiere față de Cuba, în timp ce Donald Trump pare să opteze pentru o politică mai fermă față de guvernul lui Raul Castro.

În continuare ascultat în Cuba, Fidel Castro, 90 de ani, nu a pus niciodată sub semnul întrebării virajul diplomatic al fratelui său, însă nu a încetat să își reafirme neîncrederea față de Washington și de președintele Obama, care este totuși marele artizan al dezghețării relațiilor dintre cele două țări.

Între februarie 2014 și aprilie 2015, fostul președinte, victimă în 2006 a unei hemoragii intestinale, a dispărut total de pe scena publică din Cuba, alimentând numeroasele zvonuri privind o eventuală degradare a stării sale de sănătate.

Însă de un an și jumătate, el a reînceput să își publice faimoasele 'reflecții' și să primească la locuința sa personalități și demnitari străini, limitându-și în același timp deplasările.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu