Fidel Castro a ținut ultimul său discurs în fața Congresului cubanez. Declarațiile sale au provocat lacrimi

Fostul lider cubanez Fidel Castro a apărut, din nou, în public. Evenimentul a avut loc în cadrul sesiunii de închidere a lucrărilor Congresului.

Fidel Castro a vorbit despre moartea sa, dar și despre moștenirea pe care o lasă Partidului Comunist, care este la conducere în Cuba de aproape două decenii.

"Probabil acest discurs este ultimul pe care îl fac în acest auditoriu. Am votat pentru toți candidații care fac parte din Congres și sunt onorat să fiu aici. Vă felicit pe toți, dar în primul rând pe tovarășul Raul Castro Ruz, pentru eforturile depuse până acum. Tuturor ne va bate ceasul și ceea ce va rămâne în urma noastră vor fi ideeile comuniștilor cubanezi", a remarcat fostul lider al Cubei.

După discurs, cei prezenți la eveniment l-au aplaudat în picioare, iar unora le-au dat lacrimile.

Fostul lider de la Havana, care în august ar urma împlinească 90 de ani, a predat președinția Cubei, în 2008, fratelui său mai mic Raul Castro, din cauza unei boli.

PUBLIKA.MD amitește că Fidel Castro este un revoluționar cubanez care a participat la răsturnarea dictaturii lui Fulgencio Batista și la transformarea Cubei în primul stat comunist din emisfera vestică.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu